velikost písma malá střední velká
Recepty
Pro vegetariányBurger z červené řepy s volským okem
Autor: RedakceNa burger:
2 ks středně velké červené řepy
1 lžíce hořčice Hellmann´s
1 lžíce sladké mleté papriky
Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
1 rohlík nakrájený na kostičky
1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka
1 žloutek
Sůl
Čerstvě drcený pepř
Další suroviny:
2 lžíce oleje
2 burgerové housky
2 lžíce Tatarské omáčky Hellmann's
2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky
1 rajče
2 kolečka cibule
2 vejce na volské oko
Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann's, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.