velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Brambory se nikdy neomrzíPečené brambory s okurkovým dipem
Autor: Redakce10 brambor
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce koření na americké brambory
Dip:
½ okurky hadovky
150 g měkkého tvarohu
100 g bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
bílý pepř
sůl
Troubu předehřejte na 220 °C. Jednotlivé brambory překrojte na půlky a řeznou stranou je namočte do oleje. Takto je vyskládejte na plech vedle sebe, řeznou plochou nahoru. Zakápněte olivovým olejem a každou půlku posypte kořením na americké brambory. Pečte asi 40 minut, až brambory na povrchu zezlátnou. Okurku nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z ní co nejvíc šťávy, kterou pak slijte. Okurku smíchejte s tvarohem a jogurtem. Rozetřete česnek a přidejte ho do směsi. Zakápněte ji olivovým olejem, citronovou šťávou a dochuťte bílým pepřem a solí. Dip dejte vychladit a podávejte ho s horkými bramborami.
Foto: Gurmet