velikost písma malá střední velká
Recepty
V hlavní roli rýžové vločkyRýžový zázrak ala creme brulee
Autor: Redakce500 ml plnotučného mléka
5 lžic namočených racio rýžových vloček
5 žloutků
vanilka nebo vanilkový cukr
1 lžíce strouhaného kokosu
150g třtinového cukru
Žloutky utřete s cukrem. Mléko spolu s vanilkou svařte. Po vychladnutí vyjměte vanilku a do směsi pomalu vmíchejte žloutky s cukrem, nakonec lehce přidávejte namočené vločky. Směs nalijte do zapékacích misek a v předehřáté troubě na 100 °C pomalu zapékejte asi hodinu. Výsledný krém by neměl téct, ale jen zůstat polotuhý. Misky nechte vychladnout a ztuhnout. Ozdobte cukrem, který nechte na rozpálené pánvi zkaramelizovat nebo polévejte přímo karamelovou polevou. Můžete také přidat nejrůznější ovoce.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Racio