velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vaříme z bio potravinZeleninový koláč se špenátem a cibulí
Autor: Redakce200 g špaldové mouky bílé hladké BIOHARMONIE
špetka soli
100 g másla
3 lžíce vody
1 vejce
Na náplň:
4 vejce
1 rýžový krém na vaření a pečení ISOLA BIO
100 ml mléka
špetka soli
1 menší cibule
250 g čerstvých špenátových listů
1 kávová lžička majoránky
1 kávová lžička bazalky
Na kuchyňskou desku nebo vál si na hromádku nasypte mouku, přidejte sůl, změklé máslo, vajíčko a přidejte vodu. Ručně zpracujte v hladké a tuhé těsto, které nelepí. Těsto namačkejte do dortové nebo koláčové formy. Je důležité vytvořit vyšší kraje. Těsto propíchejte vidličkou a vložte na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C předpéct. V misce prošlehejte smetanu, mléko, vejce, sůl, bazalku a majoránku. Vlijte do předpečeného korpusu, poklaďte nakrájenou cibulí a spařeným špenátem. Pečte při 180°C asi 35 minut.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: www.probio.cz