velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jarní zeleninaZapečený chřest
Autor: Redakce2 balíčky chřestu
150 g šunky
ořech másla
1 vejce
100 ml smetany
70 g parmezánu
sůl
pepř
zelená petrželka
Chřest oloupejte, tuhé konce odřízněte. Do vroucí osolené vody vložte očistěný chřest. Vařte asi 5-7 minut, vyjměte je z vody a nechte dobře odkapat. Po několika kouscích je zabalte do tenkých plátků šunky a naskládejte do máslem vytřené zapékací mísy. Mezitím rozšlehejte vejce se smetanou, špetkou soli a pepře. Na závěr do tekutiny vmíchejte dvě třetiny nastrouhaného sýra. Směs nalijte na pórek, posypte zbylým nastrouhaným sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 - 20 minut.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček