velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Hrátky s wrapyVegetariánské špalíky
Autor: Redakce4 celozrnné chlebové placky
sůl
špetka mletého římského kmínu
4 mrkve
1 lžička sezamového oleje
1 lžička citronové šťávy
hrst listů baby špenátu nebo polníčku
Hummus
400 g sterilované cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce tahini pasty
3 lžíce extra panenského olivového oleje
kůra a šťáva z 1 biocitronu
sůl
čerstvě mletý pepř
koriandr
Všechny přísady na hummus kromě koriandru vložte do robota a rozmixujte na pastu. Je-li třeba, přilijte lžíci vody, osolte, opepřete a ještě jednou prošlehejte. Hummus přendejte do misky, vmíchejte nasekaný koriandr a promíchejte. Mrkev nastrouhejte nahrubo a ochuťte sezamovým olejem, citronovou šťávou, římským kmínem a špetkou soli. Placky potřete z jedné strany hummusem, rozdělte na ně nahrubo nastrouhanou mrkev, špenátové listy nebo polníček. Konce přehněte přes náplň a chleby zabalte do ruličky. Utáhněte a v půli překrojte. Podávejte se zbylým hummusem.
Info
Můžete použít už hotový hummus. Koupíte ho v prodejnách zdravé výživy nebo v prodejnách s orientálními potravinami.
Připravila: Vlasta Špaková, časopis Kondice Foto: Marek Kučera, foodstyling: Milena Volfová, produkce: Kamila Štenclová