velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vánoční cukrovíVanilkové rohlíčky
Autor: Redakce
560 g hladké mouky
450 g másla
200 g vlašských mletých ořechů
130 g cukru moučka
cukr moučka na obalení
vanilkový lusk
Do mísy nakrájejte na drobné kousky studené máslo z lednice, přidejte ostatní suroviny a vypracujte tužší těsto podobné lineckému. Z hotového těsta tvořte malé kuličky, které následně rukou rozválejte na válečky a z nich tvarujte rohlíčky. Rohlíčky pokládejte na plech s papírem a pečte při 180°C asi 10-12 minut (dle velikosti). Připravte si moučkový cukr na obalení a přidejte do něho vanilkový lusk, který podélně rozřízněte a špičkou nože vyškrábněte drobounká semínka. Ty následně smíchejte s moučkovým cukrem. Jeden lusk velmi dobře ochutí přibližně 500 g cukroví. Rohlíčky obalujte čerstvě upečené, ještě vlažné, protože tím do sebe část cukru vsáknou a budou ještě křehčí a lahodnější.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Mon Chocolatier