velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Pochoutky z želéVaječná tlačenka
Autor: Redakce8 natvrdo uvařených vajec
200 g nakrájené vařené zeleniny (mrkev, hrášek, celer, brambory a podobně)
1 majolka
2 lžíce hořčice
300 ml vývaru z kostky
1 cibule
1 sáček želatiny v prášku
1 lžíce nakrájené pažitky
mletý pepř
sůl
Vejce oloupejte, nakrájejte na kousky a vložte do mísy. Přidejte hořčici, zeleninu, majolku, nakrájenou cibuli, pažitku a na závěr vývar, ve kterém jste rozpustili želatinu. Vše promíchejte, osolte, opepřete a nechte za občasného míchání zchladnout na pokojovou teplotu. Pak směs nalijte do formy vypláchnuté studenou vodou a nechte v chladu ztuhnout.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček