velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dezerty s letním ovocemTvarohová bomba s ovocem
Autor: Redakce250 g kokosového mléka
6 plátků želatiny
2 bílky
250 měkkého tvarohu
70 g cukru
250 g borůvek (nebo jiného drobného ovoce)
100 ml zakysané smetany
3 lžíce strouhaného kokosu
citron
Plátky želatiny vložte do studené vody, nechte 4 minuty bobtnat. Zahřejte kokosové mléko, odstavte ho a ihned vmíchejte vyždímané plátky želatiny. Z bílků ušlehejte sníh. Tvaroh utřete s cukrem, vmíchejte do něj citronovou kůru, kokosové mléko s rozpuštěnou želatinou, 200 g borůvek a nakonec sníh z bílků. Směs nalijte do mísy vyložené přilnavou fólií, vložte do lednice a nechte několik hodin tuhnout a dobře vychladit. Ztuhlou bombu vyklopte na mísu, potřete zakysanou smetanou smíchanou se strouhaným kokosem a ozdobte zbylým ovocem.
Info
Kokosové mléko můžete nahradit běžným kravským mlékem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček