velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Mixér, dokonalý pomocníkTiramisu
Autor: Redakce2 žloutky
50 g cukru
citronová kůra
300 g mascarpone
2 bílky
1 polévková lžíce cukru
200 ml sladké silné kávy
2 polévkové lžíce amaretta nebo kávového likéru
150 g dlouhých piškotů
kakao
V mixéru ušlehejte žloutky, dokud nebude hmota průsvitná. Přidejte citronovou kůru, mascarpone a vyšlehejte. Z bílků ušlehejte sníh, který opatrně vmíchejte do hmoty. Do formy rozprostřete piškoty, pokapejte je směsí kávy a amaretta a překryjte polovinou krému. Položte druhou vrstvu piškotů a postup opakujte. Uložte alespoň na 6 hodin do lednice. Před podáváním poprašte kakaem.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: bamix