velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Cukroví, které se musí uležetSlepovaní ptáčci
Autor: Redakce210 g hladké mouky
špetka soli
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
180 g másla
2 žloutky
čtvrt lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu
pikantní marmeláda
bílá čokoládová nebo bílková poleva na zdobení
Na vál prosejte mouku, přidejte moučkový cukr, špetku soli, vanilkový cukr, nakrájené změklé máslo, žloutky, citrónovou kůru a rychle zpracujte do vláčného těsta. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte v chladu minimálně ½ hodiny odpočinout. Pak těsto tence vyválejte na pomoučněném vále a vykrájejte ptáčky. Polovině vykrájejte malou formičkou kapkou křidélka. Zvolna upečte v předehřáté troubě. Vychladlé je spojte pikantní marmeládou. Můžete přizdobit bílou čokoládovou polevou.
Náš tip
Při podávání můžete posypat moučkovým cukrem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček