velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiŠarlota s jahodami
Autor: RedakceNa dortovou formu o průměru 20 cm potřebujete:
balíček cukrářských piškotů
10 tyčinek ORION Jahody v čokoládě
500 g polotučného tvarohu
200 g zakysané smetany
želatinový ztužovač do krémů
6 lžic cukru krupice
dortové želé
250 g čerstvých jahod
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Po jejím obvodu střídavě rozmístěte cukrářské piškoty a půlky Jahod v čokoládě. Nezapomeňte i dno pokrýt kousky piškotů! Želatinový ztužovač připravte dle návodu na obalu, přimíchejte do něj tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a také zbytek Jahod v čokoládě, nakrájené na kousíčky. Krémem naplňte připravenou dortovou formu. Navrch nasypte půlky jahod, přelijte dortovým želé a dort nechte vychladit.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: ORION