velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Nadopujte se jarní zeleninouSalát z jarní zeleniny
Autor: Redakce2 svazky ředkviček
4 mladé mrkvičky
1 větší kedlubna
60 g polníčku nebo jiný listový salát
4 vejce
2 lžíce octa
sůl
200 g bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
trochu pažitky
Zeleninu očistěte, oloupejte, umyjte a osušte. Nakrájejte ji na jemné nudličky, dejte do mísy a promíchejte. Bílý jogurt rozmíchejte s citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Vodu na vejce uveďte do varu, přidejte ocet a sůl. Plamen snižte tak, aby voda nebublala, pak do ní vyklepněte vejce a velice zvolna je vařte asi 1-2 minuty podle toho, jak tuhý chcete mít žloutek. Vyjměte je děrovanou naběračkou. Na misky rozdělte polníček, směs zeleniny, přidejte vejce, zalijte zálivkou a ozdobte pažitkou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček