velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli mozzarellaSalát s tuňákem, mozzarellou a paprikami
Autor: Redakce200 g mozzarelly Galbani
50 g rokety
50 g čerstvého polníčku
3 velká rajčata
150 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 červená paprika
50 g kaparů
6 lístků bazalky
2 sardele v oleji
1 lžíce balzamikového octa
sůl
bílý pepř
olej
Papriku omyjte, osušte a na 15 minut vložte péct do trouby při 180° C. Mezitím nakrájejte na plátky rajčata a mozzarellu. Tuňáka z konzervy slijte a nechte okapat. Horkou papriku přendejte do hliníkové misky a přikryjte potravinovou fólií. Nechejte 10 minut ochladit a pak opatrně z papriky odstraňte slupku a všechna semínka. Dužinu nakrájejte na tenké proužky a ponechte na pozdější použití. Roketu a polníček důkladně osušte. Vložte do servírovací mísy, do středu mísy umístěte papriku a tuňáka, kolem naskládejte střídavě dílky rajčat a mozzarelly. V malé misce smíchejte najemno nasekané kapary, sardelky a bazalku. Přidejte špetku soli a bílého pepře, balzamikový ocet a důkladně promíchejte. Poté jednou rukou pomalu přilévejte extra panenský olivový olej a druhou míchejte, až se vytvoří světlá krémová směs. Zálivku použijte na salát podle chuti.
Info
Pokud neseženete roketu, můžete použít i rukolu.