velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Babí léto s balzamikovými krémySalát s pečeným lososem
Autor: Redakce400 g filetu z lososa
8 stonků chřestu
4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce
300 g mladého špenátu
400 g malých nových brambor
1 salát lollo rosso
2 lžíce extra virgin olivového oleje
5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
sůl
Lososa nakrájejte na kostky 2 x 2cm, osolte a na pánvi opečte společně s uvařenými mladými brambůrkami. Listy salátu smíchejte s čerstvým, očištěným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijte zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli. Lososa s brambůrkami nechte lehce vychladnout a podávejte s dochuceným salátem.