velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Ryby pro labužníkyRybí filé zapečené se špenátem
Autor: Redakce500 g rybího filé
400 g mraženého špenátu
100 g másla
3 stroužky česneku
2 vejce
2 lžíce mléka
100 g nastrouhaného eidamu
strouhanka na vysypání formy
sůl
zelená petrželka na ozdobu
Špenát poduste na části másla do změknutí a ochuťte solí a rozetřeným česnekem. Natřete ho na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Na špenát rozložte plátky filé. Vejce rozšlehejte s mlékem a vmíchejte nastrouhaný sýr. Směsí potřete maso se špenátem a povrch poklaďte vločkami zbylého másla. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pokrm upečte dozlatova.
Náš tip
Podávejte s pečenými bramborami ozdobené zelenou petrželkou.