velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Rybí specialityPomazánka z uzenáče
Autor: Redakce1 středně velká uzená makrela nebo 1 konzerva uzených šprotů 150 g taveného sýra nebo lučiny
1 lžíce másla
šťáva z 1/2 citronu
2 natvrdo uvařená vejce
1 cibule
sůl
pepř
Rybu zbavte kůže, vykostěte, dejte do misky, zalijte citronovou šťávou a rozmělněte vidličkou. V jiné misce pak utřete změklé máslo s taveným sýrem nebo lučinou, vmíchejte jemně nastrouhaná vejce, rozmělněnou rybu, jemně nasekanou cibuli a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Náš tip
Podávejte natřené na celozrnném pečivu a ozdobte kouskem pórku, zelenými natěmi, nebo citronem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček