velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zapékáme v alobaluLosos se zeleninou v alobalu
Autor: Redakce4 porce čerstvého lososa bez kůže asi po 150 g
lžíce jemně nasekaného kopru
mořská sůl
pepř
50 g másla
hrnek mražené kukuřice
hrnek mraženého hrášku
citrón
Předem namočte hrášek a kukuřici do dostatečného množství studené vody a nechte je povolit. Porce ryby posypejte v misce koprem, potřete olivovým olejem a nechte chvíli v chladu rozležet. Připravte si čtyři pláty alobalu, do středu každého položte porce ryby, posypte je scezenou zeleninou, lehce vše osolte, posypejte čerstvě podrceným pepřem a každou porci pokryjte plátkem másla. Alobal pevně uzavřete, vložte do dobře vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut. Přendejte na talíř, můžete ozdobit dílkem citrónu, koprovou nebo petrželovou natí.
Náš tip
Podávejte s vařenými brambory nebo pečivem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček