velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zázvorový koktejlTygří krevety
Autor: Redakce800 g ocásků tygřích krevet
řapíkatý celer
celý kokos
svazek koriandru
olivový olej
na zálivku:
1 dl thajské nebo vietnamské rybí omáčky
šťáva z jedné velké limetky
1 lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku
měkké stonky koriandru
Nakrájíme a oloupeme řapíkatý celer. Spaříme ve vařící vodě a ihned schladíme v ledové vodě, je tak připravený k použití. Základ na omáčku tvoří rybí omáčka, do které se přidáme vše ostatní - česnek nasekaný na drobné kostičky, chilli paprička na stejně malé kostičky, nasekané stonky koriandru (můžou být i lístky, šťáva z limetky, třtinový cukr. Přidáváme cukr a limetkovou šťávu. Krevety oloupeme a očistíme od střívek a osušíme. Pokapeme olejem a zprudka opečeme z obou stran. Potom, co krevety obrátíme, přidáme na pánev řapíkatý celer. Kokos otevřeme (např. paličkou), vyndáme ořech a naškrábeme si škrabkou spoustu plátků, na talíři je pokapeme olivovým olejem.
Náš tip
Podávejte se zázvorovým koktejlem.
3 cl čerstvé limetkové šťávy
1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)
1 cl zázvorového sirupu (Monin)
5 proužků čerstvého zázvoru
Mattoni na dolití
zázvor a bazalka na ozdobu
Ingredience smícháme, dolijeme perlivou Mattoni a ozdobíme.