velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Chutně a zdravě z nádobí ZepterSalát Nicoise
Autor: Redakce400 g brambor
150 g zelených fazolek
4 malá rajčátka
80 g tuňáka v oleji
4 ančovičky
12 zelených oliv
12 černých oliv
2 vejce
8 listů hlávkového salátu
40 ml extra panenského olivového oleje
1 citron
sůl
zelená petrželka
Oloupané brambory uvařte doměkka. Dále uvařte zelené fazolky a vejce na tvrdo. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Mixérem rozmixujte olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolte. Očištěný a nakrájený salát uspořádejte s dalšími ingrediencemi na talíř, přelijte dresinkem a ozdobte nasekanou petrželkou.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Zepter