velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Balsamico pro milovníky středomořské kuchyněSalát s čočkou, ořechy a cherry rajčátky
Autor: Redakce200 g čočky
2 jarní cibulky
12 cherry rajčátek
2 pšeničné suchary nakrájené na kousky
3 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce balsamikového krému
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte čočku. Vařte po dobu 15 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Do velké mísy nasypte čočku, cherry rajčata překrájená na polovinu, nakrájené jarní cibulky, nasekanou petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Dobře promíchejte a pokapejte olivovým olejem. Salát podávejte v hlubokých miskách, posypaný ořechy nakrájenými na kousky a pokapaný balsamikovým krémem.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Papadimitrou