velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Moučníky s rumemRumové kostky Trinidat
Autor: Redakce150 g podrcených nebo rozmixovaných cukrářských piškotů
1 lžíce kakaa
70 g másla
130 ml rumu
400 ml kokosového mléka
150 ml mléka
1 sáček šlehačky v prášku
1 vanilkový cukr
50 g cukru
1 sáček (20g) mleté želatiny
30 g strouhaného kokosu
30 g drobně nakrouhané čokolády
Ze 150 ml mléka a šlehačky v prášku ušlehejte šlehačku a nechte ji v chladu. V misce smíchejte rozmixované piškoty s kakaem, změklým máslem a 30 ml rumu. Směs nasypejte do formy vyložené folií nebo pečícím papírem o rozměrech 25 x 25 cm nebo kulaté formy, dobře udusejte lžící nebo závažím. Kokosové mléko dobře promíchejte, nasypejte do něj mletou želatinu a oba cukry, promíchejte a nechte alespoň 15 minut stát. Pak postavte nádobu do kastrolu s horkou vodou, míchejte při 60 °C, až se želatina rozpustí. Pak kastrol odstavte, do hmoty vmíchejte metličkou rum a ušlehanou šlehačku. Směs nalijte do připravené formy a povrch posypejte strouhaným kokosem. Postavte do chladu a nechte ztuhnout. Nakrájejte na kostky nebo dílky.
Náš tip
Pokud neseženete kokosové mléko, můžete použít i obyčejné.