velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli oříškyOpilý František
Autor: Redakce220 g másla
180 g cukru moučka
6 vajec
130 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
6 lžiček kakaového prášku
pikantní marmeláda
200 g čokolády na vaření
Náplň:
200 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
1 sklenka rumu
1 lžička vanilkového cukru
citronová kůra
Cukr ušlehejte se žloutky a s rozměklým máslem do pěny. Přimíchejte kakao, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Natřete na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečte a horké potřete pikantní marmeládou. Nechte vychladnout. Na náplň smíchejte všechny přísady a natřete na vychladlý korpus. Opět nechte vychladit a nakonec potřete rozehřátou čokoládou. Nechte v chladu rozležet do druhého dne a potom nakrájejte na malé čtverečky.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček