velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravá středomořská kuchyněRatatouille z Francie
Autor: Redakce
1 menší lilek
250 g cuket
2 cibule
2 tlustostěnné papriky
400 g rajčat
4 stroužky česneku
sůl
pepř
oregano
saturejka nebo mateřídouška
olivový olej
Lilek nakrájejte na kostky, osolte, nechte vypotit a osušte. Pak ho smíchejte s cuketou nakrájenou také na kostky a orestujte na velké pánvi s několika lžícemi olivového oleje. Zelenina by se neměla dusit, jen osmahnout. Osmaženou zeleninu dejte na tác vyložený papírovým ubrouskem. Na pánev přidejte podle potřeby olej a osmahněte na něm hrubě nakrájené cibule a potom nakrájené papriky. Poté přidejte na kostky nakrájená rajčata, podle chuti utřený česnek a krátce poduste. Vmíchejte lilky s cuketou, natrhané lístky bylinek, podle chuti osolte, opepřete a velmi krátce prohřejte.
Náš tip
Podávejte s bílým chlebem, těstovinami nebo bramborem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček