velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Kouzla s kokosovou smetanouRagú z tofu s ananasem a rozinkami
Autor: Redakce600 g tofu
200 g čerstvého anansu
50 g hrozinek
2 šalotky
1 limetka
400 ml kokosové alternativy smetany Alpro Cococnut Cuisine
1 lžíce solamylu
špetka kari
1 lžíce nasekaného koriandru
Šalotku nakrájejte na tenké plátky, které orestujte na olivovém oleji společně s nakrájeným tofu a kari. Přidejte kousky ananasu, rozinky a zalijte kokosovou smetanou. Provařte, dochuťte solí, limetkovou šťávou, popřípadě dle potřeby dohustěte solamylem, aby omáčka lehce zhoustla. Na závěr přidejte do ragú nakrájený koriandr. Podávejte s divokou rýží.
Foto: Alpro