velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Bezlepková dietaPohanková kaše s grilovanými hruškami
Autor: Redakce4 hrušky
1 lžíce másla
250 ml mléka
250 g pohanky
400 ml bílého smetanového jogurtu
4 lžíce medu
100 g vlašských ořechů
sůl
Hrušky rozkrojte ve střední části po délce vždy na dva plátky a zbytek dužiny nakrájejte na kousky. Z plátků odstraňte jádřinec, rozložte je na pánev s rozpuštěným máslem, přidejte i menší kousky hrušek, lehce je opečte z obou stran a pak přendejte na talíř. Mléko s 250 ml vody nalijte do kastrolu, osolte ho a přiveďte k varu. Přisypte přebranou a propláchnutou pohanku a za občasného zamíchání ji pomalu uvařte doměkka (asi 15-20 minut). Nakonec do kaše vmíchejte opečené menší kousky hrušek. Na talířích kaši polijte jogurtem a medem, posypte nasekanými ořechy a ozdobte opečenými hruškovými plátky.
Tip:
Pohanku můžete nasypat do 500 ml vroucího mléka, krátce povařit a pak nechat v troubě zahřáté na 60 °C pod pokličkou dojít.
Foto: Gurmet