velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Rychlá večeřePohanka se zeleninou
Autor: Redakce250 ml pohanky
50 g mraženého povoleného hrášku
100 g kedlubny
100 g mrkve
150 g cukety
150 g brokolice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
lžička provensálského koření
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce loupaných konopných semínek
Pohanku krátce opečte v kastrole na oleji, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a lehce osolte. 2 minuty povařte, vypněte a pod pokličkou nechte dojít. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu. Dvě minuty vařte a přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, na drobné růžičky rozebranou brokolici, nechte dvě minuty povařit a sceďte. Mezitím nasucho opečte dýňová a konopná semínka. Zeleninu promíchejte s pohankou a semínky a podávejte.
Náš tip
Chcete-li, aby si zelenina zachovala více vitamínů, uvařte ji v páře.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček