velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiPlněná jablka
Autor: Redakce8 jablek, 1 citron, 250 g měkkého tvarohu, 50 g omytých rozinek, 50 g mandlí nebo mandlových lupínků, 2 vejce, 50 g cukru
Jablka omyjte a zbavte stopek. Horní třetinu odkrojte, oloupejte a dejte do kastrolu. Spodní část vydlabejte a přidejte ji k oloupaným vrškům. Zakápněte vše citronovou šťávou, poduste (nerozvařte!) a nechte vychladnout. Do podušených jablek vmíchejte měkký tvaroh pokojové teploty, rozinky, polovinu oloupaných nasekaných mandlí (nebo lupínků), žloutky, cukr a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Směsí naplňte vydlabaná jablka, položte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte zbylými mandlemi a zapečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Jablka nakonec pocukrujte a podávejte teplá nebo studená.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková