velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vánoční čas plný chutí a vůníPistáciové dortíčky
Autor: RedakceTěsto:
300 g cukru
100 ml vody
150 g bílků
100 g cukru
250 g mandlí
zelená potravinářská barva
Krém:
1 pistáciový pudink
500 ml mléka
150 g krupicového cukru
250 g tuku Hera máslová příchuť
Vodu s cukrem a barvou vařte 15 minut. Mezitím si vyšlehejte bílky s cukrem do tuhého sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijte za stálého šlehání k bílkům a šlehejte, dokud směs opět nezačne houstnout. Nakonec ručně přimíchejte najemno umleté mandle a pomocí sáčku stříkejte na plech jednotlivé bochánky, které pečte na 150° C asi 20 minut. Uvařte mléko s cukrem, přidejte pudink rozpuštěný v troše studené vody a společně vařte do zhoustnutí. Nechte dobře vychladit a poté vyšlehejte s tukem. Hotovým krémem slepujte vychladlé sněhové placičky.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Hera