velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiPiškotový perník se švestkami
Autor: Redakce4 vejce
150 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
50 g jemně umletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička kypřícího prášku do perníku
400 g vypeckovaných švestek
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy
Bílky vyšlehejte do sněhu, po částech do něj zašlehejte cukr, až bude sníh hustý a pevný. Opatrně vmíchejte do sněhu žloutky, mouku prosetou s práškem do perníku, skořici a ořechy. Těstem naplňte máslem vytřenou a hrubou moukou vysypanou formu, do těsta vmáčknete švestky, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a zvolna upečte dozlatova.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková