velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Skvělá omáčka k masůmPikantní křenová omáčka
Autor: Redakcepůlka jemně nastrouhaného křenu
1 nadrobno nakrájená cibule
200 ml piva
200 ml kečupu Otma Gurmán
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
šťáva ze dvou limetek
1 lžička Tabasca
1 lžíce nadrobno nasekané šalvěje
1 lžíce nadrobno nasekané celerové nebo petrželové natě
1 nadrobno nasekaná chilli paprička
2 stroužky utřeného česneku
1 lžička soli
Všechny ingredience si nejprve očisěte, nakrájejte nebo nastrouhejte, případně zpracujte v robotu. Pivo, kečup, sójovou a worcesterovou omáčku a šťávu z limetek slijte dohromady a přiveďte k varu. Přidejte nasekanou či rozmixovanou cibuli, česnek, cukr, sůl a koření. Nakonec vmíchejte strouhaný křen. Nechte přejít varem, dejte do skleniček a skladujte v ledničce. Hodí se k masům a uzeninám.