velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravě a přitom chutněMexické burritos
Autor: Redakcemexické tortilly
1 a ½ šálku rýže basmati
3 šálky vařící vody
lžička solčanky
lžíce oleje
Náplň:
1/3 ledového salátu
2 rajčata
šálek uvařených červených fazolí
2 cibule
Přeliv:
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky česnekového prášku
1 lžička bazalky
2 lžičky droždí
1 lžička solčanky
3 lžíce studené vody
Rýži osmahněte nasucho, pak zalijte vařící vodou, přidejte solčanku a olej a pod pokličkou pomalu duste asi 40 minut, dokud není úplně měkká. Salát nakrájejte na hrubší nudličky, rajčata na dílky a všechny suroviny na náplň i s vychladlou rýží smíchejte. Mexické tortily vložte do nahřáté pánvičky většího průměru a rychle nahřejete z obou stran tak, aby se vám nepřilepila na pánvičku. Pak ji zlehka potřete přelivem a pak na ni klaďte přiměřené množství připraveného rýžového salátu. Tortily zatočte a podávejte.
Foto: Pavel Ovsík