velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Slavnostní večeře pro maminkuMinestrone s červenou pšenicí
Autor: Redakce80 g červené pšenice NAŠE BIOFARMA
2 lžíce extra panenského olivového oleje BIOLINIE
12 šálků (asi 2,5 l) vody nebo vývaru
5 žampionů
1 zelená paprika a 1 červená paprika
1 větší mrkev
1 malá červená řepa
1 menší celer
3 stroužky česneku
¼ lžičky černého pepře
1 lžička tymiánu
½ lžičky kmínu
sůl dle chuti
1 konzerva sekaných rajčat BIOLINIE
80 g červené čočky BIOHARMONIE
2 kostky zeleninového bujónu BIOLINIE
čerstvé bylinky a parmezán na dochucení
Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici - získá tím oříškovou příchuť. Přidejte nasekanou cibuli, na plátky nakrájené houby, na kostičky nakrájenou papriku, celer, řepu, na plátky nakrájenou mrkev a duste, dokud cibule nezesklovatí asi 6 minut. Přidejte drcený česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40 - 50 minut). Získáte velmi sytou a vyváženou polévku. Podávejte posypanou strouhaným parmezánem či čerstvými bylinkami.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Pro-bio