velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Ryhlá a chutná pizzaMargherita
Autor: Redakce1000 g hladké mouky
50 g droždí
600 ml vody
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
20 g soli
1 lžička cukru
3 balení mozzarelly Galbani
200 g rajčat
extra panenský olivový olej
pár lístků bazalky
sůl podle chuti
Droždí a cukr rozpusťte v šálku vlažné vody. Sůl v dalším šálku vody. Na pracovní plochu nasypte na hromádku mouku a uvnitř vyhlubte důlek. Dovnitř nalijte vodu s droždím a vodu se solí, přidejte olej a začněte rychle hníst. Podle potřeby přidávejte další mouku a vodu. Pokračujte, až získáte hladké a pružné těsto, které dejte do mísy vysypané moukou a přikryjte utěrkou. Nechte alespoň hodinu odpočívat, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Operte a nadrobno nakrájejte rajčata, které rozvařte do omáčkovité podoby. Dochuťte je solí a extra panenským olivovým olejem. Těsto rozdělte na čtyři díly, každý z nich pak rozválejte na placku. Na povrch rozetřete rajčatovou omáčku a poklaďte plátky nakrájené mozzarelly. Podle chuti dozdobte několika lístky bazalky. Na závěr pokapejte olejem a vložte na 15 minut do trouby na 250° C, než těsto zezlátne.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Galbani