velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
RybyMakrely grilované na pomeranči
Autor: Redakce4 malé vykuchané makrely
2 - 3 masité papriky (nejlépe oranžové)
2 šťavnaté pomeranče
1 kg brambor
olivový olej
vinný ocet
pepř, kmín
sůl
Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce skoro doměkka. Papriky omyjte, osušte a zbavte jaderníků a semínek. Pepř a kmín rozdrťte a smíchejte se solí. Každou makrelu omyjte, dobře osušte, potřete olejem a posypte hustě kořením. Položte je na (nebo pod) rozehřátý gril, přidejte papriky a na čtvrtky překrájené brambory a zvolna grilujte. Podle potřeby otáčejte makrely, brambory i papriky. Pomeranče důkladně omyjte. Z jednoho vymačkejte šťávu a smíchejte ji se lžící octa a lžící oleje. Druhý pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Těsně před konce grilování rozložte na ryby pomerančové plátky, všechno potřete pomerančovou marinádou, grilujte ještě asi 3 minuty a podávejte.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková