velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Oblíbený květákKvěták ve vinném těstíčku
Autor: Redakce1 velký květák
150 ml bílého vína
100 g polohrubé mouky
30 g droždí
2 bílky
sůl
olej na smažení
Květák rozeberte na větší růžičky, krátce povařte v osolené vodě a nechte okapat. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Z vína, mouky a droždí umíchejte těstíčko, osolte a přidejte sníh. Nechte 10 minut odstát. Vychladlé kousky květáku obalte v těstíčku a osmažte ze všech stan na rozpáleném oleji. Podávejte s novými bramborami posypanými zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Náš tip
V tomto těstíčku můžete obalit také cuketu nebo měkký salám.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček