velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Tak trochu jiné VelikonoceKrémová velikonoční hnízda
Autor: RedakceNa 12 cupcakes
Těsto:
80 g Hera Máslová příchuť
100 g krystalového cukru
3 vejce
1 lžička vanilkové trestě
140 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
malá špetka soli
40 ml plnotučného mléka
100 g čokolády nebo čokoládových lupínků dle chuti
Vanilkový krém:
250 ml plnotučného mléka
1 sáček vanilkového pudingu
60 g moučkového cukru
200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
Zdobení:
čokoládová nebo marcipánová vajíčka
V mixéru vyšlehejte rostlinný tuk společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná. Poté přidejte vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošlehejte. Nakonec jen krátce zašlehejte vanilkovou tresť. V misce si smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejte přes sítko a postupně ji zapracujte spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru. Ingredience přidávejte střídavě, mixujte na nižší rychlost a po menších částech. Jakmile bude směs hladká a kompaktní, přestaňte šlehat. Plech na muffiny si vyložte papírovými košíčky. Naplňte je do 2/3 těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17 - 20 minut. Větší část mléka nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a povařte. Puding dobře rozmíchejte ve zbylém studeném mléce, přilijte k vařící směsi a míchejte tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu. Připravený puding přelijte do šlehací mísy a nechte jej v ní úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypte krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup. Do vychladlého pudingu vmíchejte po kouscích rostlinný tuk a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Na závěr upečené cupcakes ozdobte připraveným krémem a čokoládovými či marcipánovými vajíčky.
Náš tip
Hotový krém můžete i různě dochucovat např. mletou kávou, oříšky, kokosem či jinými ingrediencemi dle vaší fantazie.
Foto: Hera