velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dobroty z avokádového olejeJemná pěna z mladého hrášku s krutóny a chipsy z anglické slaniny
Autor: Redakce1 cibule
500 g mraženého zeleného hrášku
200 ml smetany
700 ml mléka
10 ml avokádového oleje
2 lžíce mouky
4 plátky toustového chleba
4 plátky slaniny
Toustový chleba nakrájejte na malé hranolky, které v troubě předehřáté na 200 °C opražte dozlatova. Cibuli nakrájenou na jemno zpěňte na avokádovém oleji, zasypte moukou, přidejte mléko, smetanu a řádně provařte. Přidejte rozmražený hrášek, nechte zavařit a tyčovým mixérem rozmixujte na jemno. Přepasírujte přes síto, abyste odstranili zbylé slupky z hrášku, osolte a opepřete. Na závěr přidejte krutóny, zakápněte avokádovým olejem a ozdobte vypečenými plátky slaniny.
Připravil: Jan Souček