velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Valentýnské menuJahody v čokoládě
Autor: Redakce
300 g menších jahod, 70 g hořké tmavé čokolády, 20 g kakaového másla nebo ztuženého tuku, trochu bílé čokoládové polevy, drobné cukrové perličky nebo hrubé krystalky cukru, špejle nebo napichovátka
- Jahody očistěte, omyjte a osušte (mražené přelijte přes cedník vlažnou vodou a osušte).
- Nalámanou čokoládu s kakaovým máslem dejte do ohnivzdorné misky, postavte do kastrůlku s horkou vodou a nechte ji za stálého míchání rozpustit.
- Jahody do poloviny namočte v čokoládě a napíchejte po třech na špejle nebo napichovátka.
- Naskládejte je na pečící papír a nechte v chladu ztuhnout.
- Potom rozehřejte podle návodu bílou polevu, ozdobte s ní každou jahodu a posypte cukrovým sypáním.
- Nechte opět ztuhnout.
Jahody a čokoláda představují dokonalé spojení pro valentýnské mlsání. Odborníci „plody Venušiny" vyzdvihují pro jejich vysoký obsah zinku, který zvyšuje sexuální výkonnost mužů i žen. Právě dostatek zinku
v potravě podmiňuje správný pohlavní vývoj
a funkci mužských pohlavních orgánů. Čokoláda pak uvolňuje do těla endorfiny - „hormony štěstí"
a také obsahuje aminokyselinu fenyletamin. Tato látka funguje jako přirozené antidepresivum
a povzbuzuje
i libido.
v potravě podmiňuje správný pohlavní vývoj
a funkci mužských pohlavních orgánů. Čokoláda pak uvolňuje do těla endorfiny - „hormony štěstí"
a také obsahuje aminokyselinu fenyletamin. Tato látka funguje jako přirozené antidepresivum
a povzbuzuje
i libido.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková