velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vaříme s dětmiJahodový pohár
Autor: Redakcehotový piškotový korpus
500 g jahod
500 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce krupicového cukru
šlehačka (není nutná)
Skleničkou, do které budete dělat pohár, vykrájejte z korpusu kolečka. Odkrojky dejte do misky a rozdrobte na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyjte, dvě třetiny rozmačkejte v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nechte stranou. Do nerezového hrnce vlijte většinu mléka a postavte ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlijte do hrnku, nasypte do něj pudinkový prášek s cukrem a důkladně vše rozmíchejte. Až mléko v hrnci začne vřít, vlijte do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchejte, až do doby, než pudink zhoustne. Pudink nechte vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na něm nevytvořil škraloup. Na dno skleničky dejte kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakujte. Horní vrstvu pudinku posypte piškotovými drobky a ozdobte překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku.
Foto: Gurmet