velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PečemeJahodový koláč
Autor: Redakce
300 g listového těsta, 400 g jahod, 600 ml mléka, 2 pudingové prášky s vanilkovou příchutí, 2 lžíce cukru, 60 g másla, 1 sáček čirého dort-želé, mouka na vál
Listové těsto vyválejte na plát, položte na plech nebo koláčovou formu vyloženou pečicím papírem, propíchejte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Upečte dozlatova a nechte vychladnout. V mléce rozšlehejte metličkou pudingové prášky spolu s cukrem, uveďte do varu, povařte do zhoustnutí, odstavte a do horké směsi vmíchejte máslo. Stále míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak postavte nádobu s pudingem do studené vody a míchejte do zchladnutí. Krém natřete rovnoměrně na upečené listové těsto a poklaďte na půlky nakrájenými jahodami. Dort-želé připravte podle návodu na obalu a nalijte ho rovnoměrně na jahody. Vložte na chvíli do chladu a potom rozkrájejte na řezy.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková