velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Inspirace z italské kuchyněJablka ve skořicovém těstíčku
Autor: Redakce2 jablka
2 bílky
500 g hladké mouky
vanilkový lusk
100 ml bílého vína
200 g cukru
10 g škrobové moučky
1 citron
200 ml smetany ke šlehání
skořice
50 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
olivový olej
moučkový cukr
Z vína, bílků, mouky, škrobu, vyškrábané dřeně vanilky a cukru připravte těstíčko, které nechte v chladu odležet. Do vyšlehané smetany vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu a špetku mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout. Do zakysané smetany nastrouhejte kůru z citronu a doslaďte moučkovým cukrem. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky 1 cm široké. Obalte je v těstíčku a osmažte v mírně rozpáleném oleji. Podávejte s kopečkem šlehačky a smetany.
Připravil: Jan Souček Foto: Ristorante Soave