velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Grilovací sezóna začínáGrilovaný ananas v mandlové peřince
Autor: Redakce1 větší ananas
hnědý cukr
8 jahod
máslo
máta
100 g mandlových lupínků
Pěna:
4 žloutky
200 ml Stará myslivecká
150 ml suchého bílého vína
šťáva z půlky citronu
cukr
Ananas očistěte, nakrájejte na silnější kolečka, obalte v cukru a ogrilujte. Hotový potřete máslem a obalte v mandlových lupíncích. Mezi tím, než se ananas dogriluje si připravte pěnu ze Staré myslivecké. Na grilu, ve vodní lázni s předem ohřátou vodou vyšlehejte žloutky s vínem do husté pěny, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a Starou mysliveckou. Rychle podávejte, aby pěna neklesla. Grilovaný ananas přelijte pěnou a dozdobte jahodami a mátou.