velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli šunkaGrilované žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou
Autor: Redakce12 ks žampionů
100 g bílého smetanového jogurtu
100 g sýra čedar
100 g plátkové šunky
1 vejce
2 stroužky česneku
petrželka na ozdobu
sůl
Z žampionů odřízněte nožky. Žampiony vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a na středně vyhřátém grilu grilujte 8 minut. Mezitím promíchejte jogurt s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou. Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte dopéct na dalších ca 8 minut pod gril, než povrch krému zezlátne. Podávejte teplé ozdobené petrželkou.
Tip
Nožky od žampionů můžete spotřebovat jinak, například nakrájet do polévky nebo pod dušené maso.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Le&Co