velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Fazole vám zlepší náladuFazolová polévka s klobásou
Autor: Redakcekonzerva červených fazolí ve slaném nálevu
150 g ostravské klobásy
lžíce oleje
30 g slaniny
4 středně velké brambory
cibule
100 g mrkve
70 g celeru
100 g hrášku nebo zelených fazolek
lžička sladké nebo pálivé mleté papriky
3 lžíce světlé hotové jíšky
petrželka nebo pažitka
Na oleji zpěňte drobně nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev a celer. Odstavte, vmíchejte na kostky nakrájené brambory, hrášek a papriku. Zalijte asi 0,75 l vody, uveďte do varu, osolte, opepřete a 10 minut zvolna vařte. Přidejte scezené propláchnuté fazole, jíšku a krátce povařte. Nakonec vmíchejte jemně nasekanou petrželku nebo pažitku.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček