velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V halvní roli sýryDušené kedlubny s parmezánem
Autor: Redakce800 g kedluben
1 lžíce polohrubé mouky
30 g másla
150 ml smetany
60 g parmezánu
zelená petrželka
Kedlubny oloupejte, mladé lístky si dejte stranou. Nakrájejte je na plátky, nebo na hranolky, nasypte do širšího kastrolu, trochu podlijte, osolte, opepřete a duste skoro do měkka. Pak vodu téměř vyduste, kedlubny posypte na kousky nakrájeným máslem, rovnoměrně je posypte moukou a promíchejte. Zalijte je smetanou, míchejte a velmi zvolna povařte. Nakonec vmíchejte polovinu parmezánu a podle chuti osolte. Rozdělte na talíře, posypte zbylým parmezánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou.
Náš tip
Doplnit můžete naměkko vařenými nebo zastřenými vejci, nebo vařeným masem. Jako příloha se hodí vařené nové brambory, které můžete s dušenými kedlubnami promíchat.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček