velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Den dětíDort s želé
Autor: RedakceKorpus:
130 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 vejce
125 g Hery s máslovou příchutí
150 ml smetany
1 lžička prášku do pečiva
Pěna:
2 plechovky kondenzovaného mléka
4 příchutě želé bonbonů: třešeň, pomeranč, kiwi, citron
4 lžíce moučkového cukru
Předehřejte troubu na 180° C. Zpracujte rostlinný tuk Hera máslová příchuť s cukrem a vejci. Poté přidejte smetanu, mouku a lžičku prášku do pečiva. Vše pečlivě zpracujte do hladkého těsta. Hmotu nalijte do dortové formy (průměr 24 cm). Pečte 30 minut. Mezitím rozpusťte v hrnci na mírném plameni želé bonbony. Každé želé připravujte v samostatné misce. Nechte vychladnout a zatuhnout v lednici. Jednu mističku s nejméně barevným želé si odložte stranou. Až budou zbylé misky s želé zatuhlé, vyklepněte je a nakrájejte na malé kostičky. Ty pak naskládejte na korpus dortu. Z kondenzovaného mléka a cukru vyšlehejte pěnu. Tu pak zahustěte zbylým nejméně barevným želé, pečlivě promíchejte a nalijte na připravený korpus s želé kostičkami. Nakonec vložte do lednice, aby pěna na korpusu zatuhla.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Hera