velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Když zavoní z trouby cukrovíČokoládové dukáty
Autor: Redakce170 g másla
70 g cukru moučky
100 g solamylu
180 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
1 čokoláda na vaření
zlaté kuličky na ozdobu
Změklé máslo utřete s cukrem. Ve druhé míse smíchejte solamyl s hladkou moukou, práškem do pečiva a kakaem. Přisypte směs k utřenému máslu a vytvořte hnětením těsto. Vyválejte z něj širší válečky tak, abyste z nich mohli odkrajovat dukáty, o průměrech asi 3 cm a 1,5 cm. Zabalte „hady" do potravinové fólie a dejte je alespoň na 2 hodiny do chladničky odpočinout. Předehřejte troubu na 175 °C. Z válečků krájejte dukátky a klaďte je na plech. Pečte asi 15 minut. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Až upečené dukátky vychladnou, namáčejte je v čokoládě, ozdobte kuličkami a nechte zatuhnout.