velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiČokoládové dortíčky
Autor: Redakce
Těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
2-3 lžíce studené vody
Krém:
300 ml mléka
1 kakaový pudinkový prášek
100 g čokolády
50 g másla
moučkový cukr podle chuti
višňový džem
loupané mandle a kandované višně na ozdobu
Na vál prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, cukr, žloutek a 2 -3 lžíce studené vody.
Vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny odležet v chladu.
Těstem vyplňte malé koláčkové formičky, na každou položte kousek pečícího papíru a zatižte suchým hrachem (fazolemi nebo keramickými kuličkami).
Formičky nasklá dejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Po krátkém zapečení sundejte luštěninu a papír, vraťte do trouby dopéct, nechte vychladnout a vyklopte.
Mléko smíchejte se lžící cukru a pudinkovým práškem a povařte, do horkého pudingu vmíchejte nakrájenou čokoládu a máslo.
Za stálého míchání nechte vše rozpustit, postavte do studené vody a míchejte do zchladnutí. Do každého koláčku dejte lžičku višňového džemu, naneste krém a ozdobte mandlemi a kandovanými višněmi.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková