velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Máme doma partyCheesecake s jahodami
Autor: Redakce
Korpus:
· 1 balení Raciolky mléčno-kakaové
· 25 g másla
Náplň:
· 200 g krémového sýra
· 50 g cukru krupice
· 1 vejce
· ½ vanilkového lusku
· 20 g zakysané smetané
Poleva:
· 20 g zakysané smetany
· 5 g práškového cukru
Zdobení:
· čerstvé jahody
Raciolky rozdrťte v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidejte změklé máslo a pečlivě smíchejte. Tuto směs vtlačte na dno formy, v které budete dortík péct. Krémový sýr vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijte na korpus do formy. Pečte ve vodní lázni, forma musí být ponořená jen do 1/3, při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snižte teplotu na 110 °C a pečte dalších 30 minut. Dortík nechte vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijte zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobte čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Racio